ပဲတီပင္ေဖာက္တဲ့ေနရာမွာ ေက်ာက္စည္ပုိင္း/ျခင္းေတာင္း/ေကာ္ေရပုံး ႏွင့္ အျခားေသာ ဗူးငယ္ေလးမ်ားအထဲတြင္ ထည့္ေဖာက္လုိ႔ရပါသည္။
ျပဳလုပ္ပုံ ျပဳလုပ္နည္းကေတာ့....
(၁)ပဲတီေစ့ကုိ ၈နာရီခန္႔ ႀကိဳတင္ၿပီးေရစိမ္ထားေပးပါ။
(၂)ဂုန္နီအိတ္ႏွင့္ပဲအေစ့မက်ႏုိင္ေသာ သံဇကာပုိက္ကြက္ကုိ ကုိယ္ထည့္ေဖာက္မည့္ ေက်ာက္စည္ပုိင္း/ ျခင္းေတာင္း (သုိ႔)အျခားေသာ ေကာ္ဗူးတုိ႔၏ ထိပ္၀ျဖင့္ အံ၀င္ဂြင္က် တုိင္းတာၿပီး အ၀ုိင္းသ႑န္ ပုိင္းျဖတ္ေပးပါ။ ပုံမွာ ျပထားသည့္အတုိင္း ပုိင္းျဖတ္ပါ။
(၃)ေက်ာက္စည္းပုိင္း၏ ေအာက္ေျခမွာ ေရထြက္ေပါက္ ေဖာက္ေပးၿပီး ပုံမွာျပထားသည့္အတုိင္း စက္ဘီးတာယာကြင္းကုိခံ၍ အေပၚမွ သံဇကာ တစ္ထပ္ခင္းေပးပါ။
(၄)ပုိင္းျဖတ္ထားေသာ ေကာ္ဇကာပုိက္ကြက္ကုိ သံဇကာေပၚမွာထပ္ခင္းေပးၿပီး ေကာ္ဇကာပုိက္ကြက္အေပၚမွ ဂုန္နီအိတ္စ ထပ္ခင္းေပးပါ။
(၅)အားလုံး ခင္းက်င္းၿပီးပါက ေရစိမ္ထားေသာ ပဲတီစိမ္းအေစ့မ်ားကုိ ခပ္ၾကဲၾကဲ ဂုန္နီအိတ္စအေပၚမွာ ျဖဴးေပးလုိက္ပါ။
မိမိထည့္ေဖာက္ထားေသာ ေက်ာက္စည္ပုိင္း အျမင့္ကုိ တုိင္းတာၿပီး ပဲတီပင္၏ အျမင့္ျဖင့္ တြက္ခ်က္၍ ၎ အထဲမွာ အထပ္ေပါင္းမ်ားစြာ ၀င္ဆံ့သေလာက္ တစ္ခုေပၚတစ္ခုထပ္၍ အဆင့္ဆင့္ ထုိနည္းတူစြာ ျပဳလုပ္လုိ႔ရပါသည္။
စေဖာက္သည့္အခ်ိန္မွစ၍ ၄နာရီ တစ္ႀကိမ္ ေရသန္႔ျဖင့္ပုံမွန္ေရ၀ေအာင္ ၂ညအိပ္ ၃ရက္ေျမာက္သည့္အခ်ိန္ထိ့ ဂ႐ုတစုိက္ေရးေလာင္ေပးပါ။
၂"ရက္ေျမာက္ေန႔( သုိ႔)၃ရက္မွ်ၾကာေသာအခါ ပဲတီအပင္မ်ား ရ႐ွိလာပါလိမ့္မည္။ပဲတီပင္ကုိ တဆင့္ျခင္း ခြာယူ၍ အျမစ္မစားခ်င္ပါက ဂုံနီအိတ္စ၏ ေနာက္ေၾကာဘက္မွ ေဖာက္ထြက္ေနေသာ အျမစ္မ်ားကုိ ဓားျဖင့္ လွီးခ်လုိက္ပါ။ပဲတီအပင္၏ အခြံအမည္းမ်ားကုိ သန္႔စင္ခ်င္ပါက ေရအျပည့့္ထည့္ထားေသာ စည္ပုိင္းထဲမွာ ေမွာက္၍ ေျပာင္စင္သြားသည့္အထိ့ ခါခ်ေပးလုိက္ပါ။
ဤနည္းအားလုံးသည္ ဟုိးးလြန္ခဲ့တဲ့ ၂ႏွစ္ခန္႔က youtubeမွာ ဘီဘီစီ ဦး၀င္းျမင့္ တင္ျပေပးထားတာကုိ ကြၽန္ေတာ္ၾကည့္ဖူးထားျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္သည္။
ယခုပုံအားလုံးသည္ Internet googleမွ႐ွာေဖြ၍ ထုိင္းwebsiteတစ္ခုမွ ကူးယူေဖာ္ျပျခင္းျဖစ္သည္။
ပုံေတြကေတာ့ အစီအစဥ္မက်ပါဘူး..အဘယ့္ေၾကာင့္ဆုိေသာ္ ကြၽန္ေတာ့္fileထဲမွ တစ္ပုံျခင္း ျပန္လည္႐ွာေဖြစုစည္းရျခင္းေၾကာင့္ျဖစ္ပါသည္။
ဗဟုသုတမွန္သမွ် လူတိုင္းအတြက္ရည္ရြယ္တာျဖစ္လို႔
လြတ္လပ္စြာ Share လုပ္ၿပီးေတာ႔ မွ်ေဝႏိူင္ပါသည္။
ငါသိတာ ငါပဲတစ္ေယာက္တည္း ႀကိတ္ဖတ္မယ္ဆိုတဲ႔
ေျမာင္းထဲက အေတြးအေခၚနဲ႔ စိတ္ဓာတ္ေတြကို
ေဖာက္ထုတ္ျပစ္ၾကပါလို႔ ေျပာခ်င္ပါသည္။